» » Правда про Бога і Релігії 2

Правда про Бога і Релігії 2

Фото - Правда про Бога і Релігії 2

Як було роз'яснено в першій частині, Бог - це не якесь надприродне істота або вища форма життя, Бог - це Джерело всього і вся. Виникає питання: що є наш світ з істотами його населяють, що є все Мироздание і весь Всесвіт, і де в них місце Богу? Хіба крім нескінченності і вічності, які ми позначили Богом, є щось ще, кінцеве і претерпевающее зміни?

Незнання відповіді на це питання - є результат нерозуміння єдності Джерела та основи Буття, воно й привело людство до багатобожжя, ідолопоклонства і виникнення релігій. Навіть сознающие дурість і наївність позиції втілення Бога в матеріальне тіло, помилково співвідносили поняття Бога до вищого розуму, до вищої духовності, або прирівнювали Бога з Всесвіту. Подібна позиція теж обмежує нескінченність у просторі та часі, що призводить до чергового помилці, такого ж, як надання Богу форми або тіла.

Бажання розібратися в поставленому питанні породило цілі науки, наприклад філософію, за визначенням, що вивчає найбільш загальні суттєві характеристики і фундаментальні принципи реальності і пізнання. Так Фалес (625 - 547 до н. Е.), Давньогрецький філософ і математик казав: «Бог древнє все, бо він не створений. Що найпрекрасніше? - Світ, бо він творіння Бога ». ПІФАГОР (576-496 до н.е.), давньогрецький філософ казав: «Бог єдиний ... Він світоч неба і батько Всесвіту, розум і одухотворення всіх речей, рух усіх круговращению. Зло, будучи розбіжністю з Божественним законом, не їсти справу Бога, а людини, і тому зло існує лише відносно і тимчасово. Добро ж, перебуваючи у згоді з Божественним законом, існує реально і вічно ». АРИСТОТЕЛЬ (384-322 до н.е.), давньогрецький філософ казав: «Хоча і невидимий, Бог проявляє Себе через Його творіння. Бачачи кожен день, як сонце обходить небесне склепіння, а вночі - струнке рух інших світил, не можна не злічити, що існує якийсь Бог, винуватець цього руху і стрункості ». МАРК ЦИЦЕРОН (106-43 до н.е.), давньоримський політик і філософ, оратор говорив: «Бог існує. Це так ясно, що я сумніваюся, чи має розум той, хто цей факт заперечує. Що може бути дурніші і непристойніше, ніж зухвале думка, ніби людина володіє душею і розумом, але крім нього у всесвіті немає нічого подібного, або ніби ті речі, які він ледве може спіткати при крайньому напрузі свого розуму, рухаються і управляються без будь-якого розуму взагалі? ». Люций Сенека (4-65 н.е.), давньоримський філософ, політик, поет казав: «Бог притягує тих, які хочуть піднятися до Нього. І тому не дивно, що людина прагне до Бога. Бог йде до людей, входить до людей. Немає жодної душі, яка була б хороша без Бога ». Плутарх (46-127 н.е.), старогрецький філософ, біограф, мораліст говорив: «Не існує різних богів у народів північних і південних, не існує богів варварів і богів греків. Але, як сонце, місяць, небо, земля і море, вони єдині для всіх людей, незважаючи на безліч різноманітних імен, якими їх називають, також є тільки єдиний Логос, який царює над усім світом. Всюди діють одні і ті ж сили, а змінюються лише їхні імена та обряди культів, і ті символи, які підносять душу до божества, бувають іноді ясні, іноді темні ». Епіктет (50-135 н.е.), старогрецький філософ і давньоримський мудрець казав: «Бог - є первісна причина, що створив світ і керуючий ним, Він нескінченно благ і мудрий. Даремно, друже мій, ти падаєш духом і сумніваєшся в Бозі. Коли ми бачимо справа рук людських, розуміємо: це зробила людина. Точно також і весь світ, очевидно, має свого Творця. Початок всіх початків, причину всіх причин, Батька світу матеріального і духовного ми називаємо Богом ».

Як бачите, найбільші філософи, з одного боку, вказували на існування Бога, але з іншого, визнавали, що не розуміють, як визначити Бога і як співвіднести Його зі світом і створіннями його наповнюють, а також, чому є добро і зло, і яке це має відношення до Бога. Однак, сильні світу цього завжди і скрізь бачили в цьому нерозумінні чудову можливість зміцнити й розширити свою владу. Так створювалися релігії, що проповідують духовне рабство і безграмотність.

Отже, повторимо питання. Бог - є нескінченність і вічність, єдиний Джерело всього, тоді як розуміти різноманіття Світобудови і де в ньому місце Богу, та й взагалі як можна говорити про єдність Бога або Його множині, адже Він нескінченний !?

Увага, а тепер відповідь. Наш світ і всі істоти його населяють, та й весь Всесвіт і вся Світобудова, - лише мізерна частина нескінченності. Так, ми - частина нескінченності, частина Бога, від вищої духовності до нижчої матеріальності. А тому нерозумно шукати Бога на землі або на небесах, Він всюди, все існуюче в будь-який проміжок часу - є прояв Бога, похідна Нескінченності, локалізована в просторі та часі. Вона то і є для нас Реальністю, виступає для нас у вигляді Миру, обмеженого нашим сприйняттям. Як час, простір, рух, так і всі світи, об'єкти і істоти всередині них є формами і способами божественного прояву. Тепер стане зрозумілим, що таке віра в Бога. Віра в Бога - це не віра в надприродне істота або вищу форму життя, це - визнання єдиного нескінченного вічного Джерела всього, частиною якого все і є. А це зобов'язує визнання права на існування інших людей і форм життя!

І який же в цьому пуття, що це міняє? Не визнають цей Джерело, тобто Бога, позбавляють себе всього потенціалу Його прояви в них, зменшуючи його до мінімуму. Але повстають проти Нього, і творять зло, посягають на інші способи і форми божественного прояву у Всесвіті. Це означає, що вони, вичерпали себе як спосіб божественного прояву, на нашій мові це називається покаранням. А що визнають цей Джерело, тобто Бога, і що роблять добро, отримують перевагу перед іншими способами і формами божественного прояву у Всесвіті, на нашій мові це називається нагородою. У кожній людині, як і будь-якому іншому суть, Бог (Джерело) проявляється по-різному. Від чого це залежить? Від самої людини! Людина виступає як судини, який Бог (Джерело) наповнює. Можна порівняти це з сонячним світлом і будинком, який він наповнює. Чим більше в будинку вікна, чим вони прозоріше і чистіше, тим більше світла входить в будинок, і тим він світліше. Вплив Бога уподібнено світла, а будинок - людині. Чим людина більш відкритий до духовності, ніж він чистіше в духовному плані, тим більше божественного світла його наповнює. Тому такі люди прибувають в радості, вони щасливі і кохані іншими. Чого не скажеш про людину духовно відсталому і творить зло, він просто не в змозі приймати вплив згори. Тому такі люди не бачать радості, вони ображені на все і на всіх, і ненависні іншими.

Таким чином ми можемо констатувати п'ять фактів Буття:

1.Бог - є Джерело все, і виходить за рамки нашого розуміння.

2. Він всюди, як поза Світобудови, так і всередині нього, до самого останнього електрона.

3. Вся Всесвіт, об'єкти і істоти її наповнюють, є формами і способами Його прояви.

4. Віра в Бога - це визнання єдиного нескінченного вічного Джерела всього, частиною якого все і є.

5. Щастя людини - в його руках, і залежить лише від його думок, слів і вчинків.