» » Який сенс у позбавленні гріха (каятті), якщо потім слід новий?

Який сенс у позбавленні гріха (каятті), якщо потім слід новий?

Фото - Який сенс у позбавленні гріха (каятті), якщо потім слід новий?

Мені здається, що це одне з найактуальніших питань, на який кожна людина намагається відповісти, я не дарма написав «кожен», адже ми всі «грішні».

Навіщо ж взагалі позбавлятися від гріха, якщо не минуемо зробимо наступний?

Відповідь проста:

Позбавлення від гріха, при "природженому" прогрішення - це замкнене коло. Що таке гріх не всі люди і в зрілому віці усвідомлюють. Якщо ж дитину з дитинства вчити, що він грішний (або винен у помилку або виборі прародителя) він проживе все життя з почуттям провини за те, чого ніколи не робив. Це як "вроджений борг у банку", Начебто розплатитися повинен, але не знаєш за кого і тому поки не розплатишся - будеш робити, що тобі говорять. Поки не зрозумієш, що не повинен розплачуватися за чужі помилки - пройде час.

Зрозуміло, грішити, потім каятися, знаючи, що знову згрішиш навмисно - пусте заняття, і підтримувалося воно в основному церковними стяжателямі.Но якщо говорити про ідеальні явища, то сенс покаяння - в акті волі людини. Гріх - це теж акт волі індивідуума. Якщо людина усвідомлює, що вчинив гріх, і кається в цьому, бажаючи позбавити себе від гріха і його наслідків, розуміючи при цьому, що грішити не можна, то це усвідомлений акт волі, тобто прагнення до морального. Мається на увазі, що помилки вчать людини не помилятися надалі.

Крім того, подивіться біблійну історію - зазвичай найзапекліші грішники через покаяння стають праведниками (наприклад, гонитель християн Саул, що став згодом одним з найвизначніших християнських апостолів, чи Марія Магдалина, блудниця, що стала праведницею).

Етичний сенс покаяння і прощення гріха в тому, що навіть для самої заблуканої душі є шлях назад, до світла (нагадує причину мораторію на смертну кару в РФ), якщо одна (душа) відчуває каяття і прагне до благого (згадайте суперечливу біблійну притчу про блудного сина).

Крім усього іншого, в християнстві гріх притаманне людині за народженням (первородний гріх), тому людині з народження приписується прогрішення, яке і потрібно долати благої життям. Покаєшся, впадеш, знову покаєшся ... знову впадеш. Знову покаєшся ... і знов не встоїш. Чи не засмучуються - розкаєшся, а на четвертий (п'ятий, десятий, сто двадцять третій) раз вже став розсудливим! Чи не грішать тільки ангели, наше ж справа не сумувати і, упавши, щоразу вставати. Це потрібно не мені, не кому-небудь (батюшки, пастору), що не релігії, а насамперед самій людині!

Спроба не зробити новий гріх, почати життя заново.