» » Чи сумісний Іслам з тероризмом? (Продовження)

Чи сумісний Іслам з тероризмом? (Продовження)

Фото - Чи сумісний Іслам з тероризмом? (Продовження)

Якщо терористичні організації при здійсненні своїх злочинів прикриваються гаслами ісламу, християнства, іудаїзму, то це зовсім не означає, що існує ісламський, християнський, іудейський тероризм. Жоден віруючий людина, що знає релігійні закони, чи не стане вбивати заради своєї віри. Іслам тут не виняток.

Хіба тих, хто здійснює терористичні акти, можна назвати істинно віруючими? Вони можуть вважати себе мусульманами, більш того, приводити «докази» з Корану, але це не зробить їх істинно віруючими. Це заблудлі, про які сказано в Корані:

«Невже вони не остерігалися задумів Аллаха? Тільки люди заблудлі чи не остерігається задумів Аллаха! »(Сура 7, аят 99)

Дії цих заблуканих людей очорнюють віру, віддаляють людей від неї, викликаючи у них ненависть і страх. Заблудлі - це неосвічені люди, що не мають достатніх знань, і внаслідок цього помилково трактують Коран. Саме ці заблудлі піддаються впливу терористів, тому неосвіченими і слабовільним людьми легше керувати. Вони швидко піддаються запальним промовам проповідників, які закликають на війну.

Терористи виправдовують свої дії аятами з Корану, які дозволяють воєнні дії. Саме дозволяють, а не закликають. Для правильного розуміння цих аятів потрібно знати їх історію, адже кожен аят був посланий з того чи іншого приводу.

«Боріться на шляху Аллаха з тими, хто бореться проти вас, але не переступайте меж дозволеного. Воістину, Аллах не любить переступають кордони.

Вбивайте невіруючих, де б ви їх не зустріли, виганяйте їх з тих місць, звідки вони вас вигнали, бо для них невіра гірше, ніж смерть від вашої руки. І не боріться з ними у Заборонене мечеті, поки вони не стануть битися в ній з вами. Якщо ж вони стануть битися, то вбивайте їх. Це заплата невірним!

Якщо ж вони відхиляться від бою, то Аллах - прощає, Милосердний.

Боріться з ними, поки не згине невіра і не утвердиться віра в Аллаха. Якщо ж вони відречуться від невір'я, то не повинно бути ворожнечі, крім як до безбожників.

Боріться в заборонений місяць, якщо вони б'ються в заборонений місяць. За порушення заборон слід відплата. Якщо хто переступить заборони проти вас, то і ви переступите проти нього, подібно до того, як він переступив проти вас. Бійтеся Аллаха і знайте, що Аллах - на боці богобоязливих ». (Сура 2, аяти 190-194).

Ці п'ять аятов про дозвіл військових дій, трактуються противниками Ісламу, як закликають на війну проти всіх, хто не є мусульманами. Але для правильного їх розуміння давайте розглянемо їхню історію.

Після того як мусульмани переселилися з Мекки до Медіни, вони утворили першу мусульманську державу. Противники мусульман, які жили в Мецці, зібрали військо для знищення мусульманської держави. Вони напали на мусульман і відбулася битва, відоме в історії як битва при Бадрі. Перед цим боєм Пророку Мухаммаду зглянулися ці 5 аятов. Це була війна за захист своєї держави і віри.

Вищезгаданий 190 аят закликав мусульман відповісти на напад, але не переступати меж дозволеного, тобто бути справедливими навіть під час війни. Бути справедливим - це значить не допускати таких дій, як вбивство дітей, жінок, старих, не здійснювати осквернення трупів, не знищувати тварин та інші жорстокі дії.

З історії ясно, що зміст цього аята полягає в тому, що силу можна застосувати тільки тоді, коли це неминуче, тобто у відповідь на напад.

Якщо противник припинить військові дії і захоче встановити перемир'я, то мусульмани зобов'язані погодитися. Війну дозволяється продовжувати тільки до тих пір, поки ворог буде нападати. В Ісламі не вирішується розпалювати війну ніякими способами. За зброю можна братися тільки тоді, коли інші способи встановити мир не принесли результату.

Що стосується поняття «джихад», то це поняття означає «старання, додаток зусиль і боротьба з труднощами». В Ісламі є поняття «великого» і «малого» джихаду. Великий джихад здійснює той, хто намагається викорінити в собі негативну рису, оволодіти знаннями, трудиться на благо інших і т.д. А малий джихад - це боротьба з метою захисту, оборони. Як видно з цих понять, прирівнювати терор проти невинних людей до джихаду абсолютно несправедливо. Це спотворює справжні закони Ісламу.

Глави з подібним змістом можна знайти і в інших Писаннях.

«Коли веде тебе Господь, Бог твій, в землю, в яку ти йдеш, щоб оволодіти нею, і вижене перед тобою численні народи, і хіттеянина, гергесеїв, амореянина, і ханаанеянина, періззеянина, хіввеянина, і євусеянина, сім народів, численніших та міцніших тебе, і дасть їх Господь, Бог твій, і поб'єш їх, тоді конче вчиниш їх закляттям, не складеш із ними заповіту, і не будеш до них ». (Старий Завіт, Второзаконня, 7: 1-2)

«Коли підійдеш до міста, щоб завоювати його, запропонуй йому світ-якщо він погодиться на мир з тобою і відчинить браму тобі, то весь народ, що знаходиться в ньому, буде тобі на данину і служити тебе- якщо ж він не погодиться на мир з тобою, і буде провадити з тобою війну, то обложиш його, і коли Господь Бог твій, дасть його в руку твою, повбиваєш усю чоловічу стать його вістрям меча- тільки дружин і дітей і худобу, і все, що в місті, всю здобич його забереш собі і здобич ворогів своїх, що дав тобі Господь Бог твой- так зробиш усім містам, які дуже далеким від тебе, що вони не з міст цих народів. А в містах цих народів, яких Господь Бог твій дає тобі у володіння, не залишай в живих жодної душі, бо конче вчиниш їх закляттям: Хіттеянина і амореянина, і ханаанеянина, і періззеянина, і хіввеянина, і євусеянина, і гергесеїв, як наказав тобі Господь Бог твій ». (Старий Завіт, Второзаконня, 20: 10-17)

«Отже убийте всіх дітей чоловічої статі, і всіх жінок, що пізнали чоловіка на чоловічому ложі, убейте- а всіх дітей жіночої статі, котрі не пізнали мужеського ложа, залиште в живих для себе». (Старий Завіт, Числа, 31: 17-18)

«Говорю вам, що кожному, хто має дасться йому, хто ж не має, заберуть і те, що має- ворогів моїх, які не хотіли, щоб я царював над ними, приведіть сюди і очах моїх їх повбивайте». (Новий Завіт, Євангеліє від Луки, 19: 26-27)

«Не думайте, що Я прийшов принести мир на землю-не мир прийшов Я принести, але меч, бо Я прийшов розділити людини з батьком його, дочку з її матір'ю, і невістку з свекрухою її». (Новий Завіт, Євангеліє від Матвія, 10: 34-35).

Не знаючи історію цих глав їх можна трактувати як завгодно. Гітлер і Муссоліні вчинили саме так, вони керувалися цими главами при здійсненні своїх страшних злочинів.

Християнство, іудаїзм та іслам - це релігії, що проповідують віру в єдиного Бога. Тому мусульмани і юдеї не трактують вищенаведені глави зі Старого та Нового Завіту по своїм вигідним цілям, не спотворюють їх значення, тому це великий гріх.

Таким чином, підводячи підсумок, хочу звернути вашу увагу на несумісність понять «тероризму» і «Ісламу». Не може релігія, що закликає до миру, в той же час проповідувати вбивства і насильство. Ні. Іслам закликає жити в мирі з усіма людьми на землі, не виділяючи нікого ні за расою, ні за національністю, ні за багатством, тим більше з релігії.

«О люди! Воістину, Ми створили вас чоловіками і жінками, зробили вас народами і племенами, щоб ви знали один одного, бо найповажніший Аллахом серед вас - найбільш благочестивий. Воістину, Аллах - Знаючий, Обізнана ». (Сура 49, аят 13)

«Якщо вступаєте у суперечки з людьми Писання, то приводите їм найкращі доводи. І не сперечайтеся з тими з них, які безчинствують. Говоріть: «Ми увірували в те, що послано нам (тобто в Коран) і що послано вам (тобто в Біблію). Наш Бог і ваш Бог - один і той же, і ми віддаємося Йому ». (Сура 29, аят 46).