» » Рецензія на фільм «Незворушний»

Рецензія на фільм «Незворушний»

Фото - Рецензія на фільм «Незворушний»

Джо Хафф (Брайан Босворт) - дуже крутий поліцейський. Настільки крутий, що його періодично звільняють від служби за недотримання субординації і перевищення своїх поліцейських повноважень по відношенню до різного роду мерзотникам, що мешкають в штаті Алабама. Сам Джо, втім, явно не бідує, живе в недурственно будинку, спить з фігуристом тьолками і ніжно підгодовує сумішшю яєць, бананів і снікерсів свого ручного ящера. Загалом, типовий американський коп. Так, зовсім забув, одягається наш герой переважно в шкіру і носить довгу сережку у вусі. Тим самим наочно демонструючи повну зневагу до офіційного дрес-коду поліції і її ж статутним відносинам.

Втім, не будь Джо таким крутим перцем, до нього ні за що не під'їхали б хлопці з ФБР, яким терміново потрібно запроторити за грати якогось Чейнса Купера (Ленс Хенріксен). Чейнс керує жорстокою бандою рокерів, і зовсім недавно одного з його хлопців засудили за вбивство на 45 років суворого режиму. Ненаситний прокурор Брент Уіппертон на прізвисько «Батіг» (Whip (Уип) - батіг з англ.), Який мріє стати губернатором, хоче домогтися в ході своєї виборчої кампанії для цього хлопця вищої міри покарання. Враховуючи, що пристрасті розпалюються, в ФБР небезпідставно вважають, що Чейнс і його підручні байкери, швидше за все, збираються викинути яке-небудь недружнє колінце. Щоб з'ясувати справжні наміри бандитів, їм якраз і потрібен Джо і його вміння «ладити з людьми». Хафф роблять пропозицію, від якої він не може відмовитися - або сидіти 6 місяців без роботи, або впровадитися в стан рокерів Чейнса і знайти докази їх злочинної діяльності.

Джо знехотя залишає свою холостяцьку квартирку з ящером і переїжджає в штат Міссісіпі, де без видимих зусиль, лише розбивши пару голів і пообіцявши дістати велику партію наркотиків, втирається в довіру до Чейнсу. Нюанс полягає в тому, що, по-перше, його на дух не переносить (і правильно робить) права рука Чейнса, Айс (Вільям Форсайт), відв'язний громила і баламут. По-друге, сам глава банди, хоч і робить вигляд, що Джо і його наркотики - важлива тема, насправді розробляє складний і вельми хитромудрий план звільнення засудженого. Більш того, Чейнс хоче зробити все серед білого дня і попутно замочити поганого прокурора, який влаштував на нього і його людей справжнє полювання.

Як звичайно, вся ця шобла-вобла в призначену годину зустрінеться в одному місці і почне гучно, за допомогою зброї та міцних кулаків, з'ясовувати хто правий, хто винен. Перемога, зрозуміло, світить нашим, бо бойовик-то чисто голлівудський. Лиходії будуть жорстоко покарані, а хороші хлопці, незважаючи на всі подряпини і садна, вийдуть з води сухими. Втрати, само собою, будуть, але як казав Шварц в картині «Правдива брехня» на запитання «Ти вбивав людей?» - «Так, але вони всі були поганими» ...

Режисер Крейг Р. Бакслі починав в Голлівуді актором ще на початку сімдесятих. Потім, уже на початку 80-х, йому довірили постановку декількох епізодів відомого телесеріалу «Команда« А ». Відчувши бажання і можливості, Бакслі зрозумів, що в даному жанрі йому фривольно і зручно. У 1988 виходить його дебютний фільм «Джексон на прізвисько« Мотор »за участю Карла Уезерс (« Хижак »), Білла Дьюка і Шерон Стоун. Відмінний початок для дебютанта, скажу я вам, тим більше, що слідом за цим наспів не менше вдалий бойовик «Ангел темряви» з Дольфом Лундгреном. А в 1991 Бакслі випустив «незворушність». І все. На цьому слава Бакслі-режисера закінчується, не встигнувши як слід розпочатися. Згодом він переметнувся назад на телебачення, але до колишніх успіхів вже дотягнутися не зміг.

«Незворушний» - чиста шаблонна квінтесенція жанру. Крутий коп, впроваджується в банду ворога. Незграбний напарник з ФБР, який ні фіга не вміє, але до кінця фільму окрутевает і навіть рятує головному героєві життя. Харизматичний кінозлодій, безпринципний, жорстокий, але з біса привабливий. Подружка лиходія, яка крутить роман з головний героєм і змушена за це розплачуватися. Загалом, абсолютно стандартний набір кліше і фішок жанру екшн. І, слава богу, скажу я вам, бо тільки тому, що автори не стали задуряться і вигадувати велосипед, фільм вийшов по-справжньому завзятим, бойовитість і ненапряжно для перегляду.

Головну роль в «незворушність» виконує Брайан Босворт, колишній член Національної Футбольної Ліги США. Цей фільм став його дебютом, і, на жаль, першим і останнім вдалим появою на великому екрані. На жаль, акторська кар'єра у Босворт чомусь не склалася, в дев'яностих він ще знявся в декількох схожих бойовиках, але слава так і не прийшла, і він назавжди загруз у ролях крутих хлопців, що діють без зайвих слів та емоцій. Особисто мені його роль в «незворушність» сподобалася, видно, що у хлопця був потенціал, але їм так і не зуміли грамотно розпорядитися.

Допомагали Босворт два хороших характерних актора - Ленс Хенріксен і Вільям Форсайт. Перший відомий багатьом любителям кіно за роллю синтетичного людини Бішопа в картині «Чужі», другий - за фільмами «Скала» і «Одного разу в Америці». Прекрасні виконавці, що не стали зірками першої величини, але якісно виконують свою роботу. Кожна їх поява на екрані гарантує необхідний результат, тому не дивно, що у кожного за плечима вже більше ста картин.

Резюмую. Той самий випадок, коли просто - не означає погано. Дуже якісні каскадерські сцени, красиві і натуральні, що не намальовані комп'ютером, сцени рукопашних боїв і перестрілок, харизматичні образи. Непоганий бойовик в кращих традиціях жанру. Потягне навіть без пива. А що сюжет не змушує ваші звивини переплітатися в хаосі думок, так і було задумано. Хто не зрозумів, я не винен.