» » Де шукати опору? У любові!

Де шукати опору? У любові!

Фото - Де шукати опору? У любові!

Дайте мені точку опори, і я переверну світ. Хто написав? Талановитий вчений! Вчені та письменники багато праць поклали, щоб знайти цю точку опори, і склали гори книг - плоди шукає розуму.

Точка опори - цінний скарб, який дійсно варто знайти, щоб спати спокійно з чистою совістю, мати душевний мир і сердечну радість - необхідна придбання для здоров'я та успіхів.

І я своїм розумом її шукала. Вірю, що знайшла. Ідіть за моєю думкою, і ви її побачите.

Так на чому стояти і утвердитися людині і двом, щоб помножити свою силу, і щоб ніякі випробування не похитнули і не занапастили?

Розум шукає слово, щоб навчитися.

У світі два слова: Слово Творця і слово людське. Словом Своїм Творець створив світ - видимий і невидимий.

Людина теж творить - видимі речі і невидимі, але дієві слова. І вчиться людина найчастіше, прислухаючись до слів іншої людини. Але буває й так, що розум навчається через біль тіла, в якому живе.

Народ книг в Росії не читав, століттями був неписьменним. Після ліквідації загальної безграмотності - читав, але не те, що обов'язково і необхідно для користі - комуністи не дозволяли. Але й тепер щось заважає хоча б заради цікавості, не встаючи з дивана, «послухати» царя Соломона і дізнатися, заради чого йшли до нього царі народів і мудреці. Ми любителі грабель?

Так на чому стоїмо в видимому світі? У видимому світі - тілом людина стоїть на землі!

Земля - це що? (або й Хто?) Земля - це грунт і нерухома площину для того, хто стоїть на її поверхні. Земля - це рухоме об'ємне тіло для того, хто летить у космічному просторі і бачить її з боку. Земний світ двоякий для живуть всередині нього: видимий і невидимий. Невідомий більше і сильніше видимого. Закони Життя зберігаються в світі невидимому. Всі статті його не вмістив в людський розум, але людям не раз відкривалася завіса прихованого від їхніх очей Закону: тому підтвердженням древні письмена, які шанувалися мудрими як одкровення.

Поверхню і все, що на ній, належить Землі. Не ми Землю носимо, годуємо і бережемо, а вона нас, тому варто втихомирити свою гординю - і коли дивимося своїми очима, слухаємо вухами, живемо своїми розумом і маємо свою волю і свободу вибору - ми Її, живі і померлі. І все накопичене нашими працями на Ней залишиться.

І так, щоб нам бути тут - мати право взагалі стояти, першої глобальної мотивацією до всіх наших дій повинна бути одна - збереження і турбота про Саді, не нами створеному, - дотримання першої заповіді першим людям у раю.

На чому розумом і серцем стояти, щоб зберегти себе живим, радісним, здоровим, розумним і сильним? Яка опора для духовної сутності людини? (Раз ми одухотворені, живі, то значить, у нас є душа.)

Написано: «Не сотвори собі кумира і всякого подоби ні на небесах високо, ні на землі долі, ні в водах під землею- та не поклонишся їм, ні послужиш їм». (Заповідь Мойсея 2) Виявляється, немає гідного поклоніння ніде в світі, який бачить людина своїми очима! Виходить, не довірено очам бачити головне. Та й правда, обманюються вони: бачимо - сонце встає і сідає, Земля пласка ...

«Люби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією думкою твоєю. Це є перша і найбільша заповідь ». Перша - значить початок, фундамент всієї будівлі, основа всіх мотивацій і мета всякого дії. Ця заповідь говорить про те, що людина душею, серцем і всіма своїми здібностями до розумінню повинен стояти в Любові, як у потоці світла. А любити треба Господа бога свого.

Господь Бог твій - так само належить тобі, а ти Йому, як і твоє серце, твоя душа і твоя здатність розуміти. Так може, Бог - це ти сам? А егоїзм - Благо, якщо на свій косить вічко розділити його на розумний і божевільний?

«Друга ж (заповідь), подібна їй (першої заповіді): Люби свого ближнього, як самого себе» (Мф. 22, 37-39). Часто, цитуючи цю другу заповідь, люди стверджують, що вона говорить про те, що треба любити себе, і хто не любить себе, той не вміє любити ближнього. Не в цьому головний прихований сенс цієї заповіді! Основне смислове слово тут - «подібна», яке вказує на те, що Господь Бог твій така ж окрема від тебе особистість, як і твій ближній. Бог є! Бог самостійна Особистість!

Але хто ж Він на землі? Життя, Любов, Світло і Шлях, злиті воєдино - є Бог. Невідомий у всьому видимому і невидимому і в кожному з нас, все і всіх об'єднує в одне і Себе в Собі, - Дух. Дух - найчистіший Джерело для душі, початок будь-якої людини божественно, чисто, істинно.

Дух Життя даний нам в серце, як промінь сонця - від Нього радість жити, любов, розум і дорога, совість і Слово Істини, яке називаємо інтуїцією. Бога перш за все треба шукати всередині себе і завжди пам'ятати: Він живий, Він Сама Життя, і у Нього є Сила, Сенс і Воля. Любити і зберігати первозданну чистоту, яка в кожному є, - це початок просвітлення.

Розум, що збагнув сенс цих двох заповідей, - знайшов тверду опору, на якій людина може сміливо будувати свій дім. У будинку світло і над будинком сонце - і все видно і зрозуміло.

Ось точки опори для душі, тіла і розуму: вони суть - Господь Бог твій («Нехай не буде тобі боги інші, крім Мене» (Заповідь Мойсея 1)), Земля і досвід мудрих, записаний в Книгах.

Тепер треба злитися своїми думками з Господом Богом своїм, випростатися і навчитися ходити прямо. Полюбіть Любов! І любите Любов у плоті. Іншого, як себе, так само. Бог є Світло немерехтливе!

Відкрили смертним: «Кульгаве спокусити». Сказано: «Не відступиш ні праворуч, ні ліворуч».

Чому дано нам попередження не ухилятися? І що по обидві сторони від людини, вартого тут і зараз? Два розбійника - дві смерті: справа - твоя, ліворуч - твого ближнього. Стій прямо на камені Любові-Життя в Її Світі, і Її Шлях направить тебе на твою щасливу стежку, яка вузька - в одну твою ступню, і самостійно її деякі знаходять.

Що означає любити? Любити - Значить радіти, коли радіє ближній. Любити - значить зрозуміти і прийняти цінність того, чому радіє ближній. Любити - значить легко віддати своє заради цієї вашої загальної радості. Любити - значить радіти разом! Мені заперечать: Любити - значить страждати. Я вам скажу: в Любові немає нічого негативного - ні тіні, як її немає в промені сонця. А біль і жертовність - це боротьба за право радіти разом - за любов.

Любити Господа Бога свого - значить слухатися Його у всьому, бо Він - Отець і Учитель твоїй душі, і Його Слово має бути законом для твого розуму, щоб розум уразумел, а тіло не страждало. Написано: «Нехай слово ваше буде« Так, Так »або« Ні, Ні », а все інше від лукавого».

Чому повторено двічі одне слово? Нас вчить Слово: щоб ми мовою говорили «Так» тоді і тільки тоді, коли наша душа говорить «Так», і щоб мовою вголос говорили «Ні», коли наша душа не згодна із запропонованим нам і таємно тихо говорить нам «Ні», або коли нам совість сигналить, що ви порушили рівновагу між «Я» і «Він». Така умова - щоб не ухилятися!

У сім'ї не заради дітей треба жити, а заради радості бути разом. Не дружина зобов'язана чіплятися за чоловіка, щоб виростити їх спільних дітей, а «Чоловік покине батька й матір своїх, і пристане до своєї жінки, і стануть вони одним тілом». Якщо чоловік «Не приліпився» душею і розумом до дружини, то родини немає - ні цілого, - є відчужене співжиття «двох різних півкуль» під одним дахом. Написано: «Люблячий дружину свою любить сам себе».

Щоб радість ваша була чистою, як джерело, і повноводною, як ріка, важливо знати: чи є кордони любові у видимому земному світі? Так, є. Написано: «Немає більше від тієї любові - віддати життя своє за други своя». Два життя - одна заради іншого - все одно що два життя, злиті разом - в одну Життя.

А добро і зло - два життя (або смерті?) - Одна проти інший. Нехристияни кажуть «Око за око, зуб за зуб», до рівноваги начебто прагнуть. Але не по любові.

А Світло тільки там, де Любов, бо Вона і є Світло. Тепер говоримо: «Моліться за що образили», - Заради Життя. Значить, на вістрі часу живемо - небезпечні можуть бути дії людей для живого на землі.

«Річка сильна не силою води, а фортецею берегів», - Так Господь Бог мій мене навчив. Вижити ми зобов'язані, але не вбивши іншого, а зберігши його і захистивши себе словом. Адже ми любимо життя, а Життя ще більше любить нас, тому що не може відректися Сама від Себе.

І вона побореться за нас! Теж Словом! Відкривши нашому розуму Його сенс так, щоб ми зрозуміли.